facebook
---
Lichtceremonie 2020 Vrijheid

Online deelname live of achteraf

Lichtceremonie Groningen 2020 in teken van Vrijheid

GRONINGEN – De jaarlijkse Lichtceremonie in Groningen gaat dit jaar over het bijzonder actuele thema ‘vrijheid’. Vertegenwoordigers van verschillende religieuze en levensbeschouwelijke groepen behandelen dit thema op uiteenlopende en originele manieren. Ook steken zij uit respect kaarsjes voor elkaar aan. Iedereen kan online deelnemen aan de Lichtceremonie.

De meesten van ons hebben nog nooit zo'n beperking van vrijheid meegemaakt als tijdens de huidige coronacrisis. We mogen anderen niet altijd meer begroeten en ontmoeten zoals we willen. We moeten vaak een mondkapje dragen. En deelname aan openbare en zelfs privé activiteiten, zoals evenementen en begrafenissen, is beperkt.

Hoe staan onze religies en levensbeschouwingen tegenover inperking van vrijheid onder bepaalde omstandigheden? Hoe kunnen we in deze omstandigheden toch vrijheid vinden? Waar ontdekken we hoop en lichtpuntjes?

Daarover gaan de bijdragen van verschillende religieuze en levensbeschouwelijke stromingen tijdens de Lichtceremonie 2020 in de Doopsgezinde kerk in Groningen. Dit jaar vanuit het Christendom, Jodendom, Tibetaans Boeddhisme, Bahai, Vrijmetselaarij en Universeel Soefisme.

De Lichtceremonie is dit jaar vanwege de coronacrisis niet fysiek te bezoeken. Het Platform Religie en Levensbeschouwing Groningen heeft besloten tot een online bijeenkomst waaraan iedereen live kan meedoen via de de link https://kerkdienstgemist.nl/stations/2067-Doopsgezinde-Gemeente-Groningen. Ook kan de opname van de Lichtceremonie achteraf via dezelfde link worden bekeken.

Lichtceremonie 2020

Zondag 13 december, 16.00 uur (achteraf bekijken ook mogelijk)

https://kerkdienstgemist.nl/stations/2067-Doopsgezinde-Gemeente-Groningen

Deelname is gratis. Wel worden deelnemers vanwege het thema vrijheid opgeroepen een donatie te doen aan Amnesty International via https://www.amnesty.nl/steun-ons

Flyer Lichtceremonie 2020 (pdf)

 

---