Lichtceremonie 2020

Online deelname live of achteraf

Lichtceremonie Groningen 2020 in teken van Vrijheid

GRONINGEN – De jaarlijkse Lichtceremonie in Groningen gaat dit jaar over het bijzonder actuele thema ‘vrijheid’. Vertegenwoordigers van verschillende religieuze en levensbeschouwelijke groepen behandelen dit thema op uiteenlopende en originele manieren. Ook steken zij uit respect kaarsjes voor elkaar aan. Iedereen kan online deelnemen aan de Lichtceremonie.

In de huidige coronacrisis wordt veel gesproken over het thema ‘vrijheid’ en worden we geconfronteerd met beperkingen. We mogen anderen niet altijd meer begroeten en ontmoeten zoals we willen. We moeten vaak een mondkapje dragen. Deelname aan openbare en zelfs privé activiteiten zijn beperkt.

Lichtceremonie 2020 VrijheidHoe wordt vanuit de verschillende religies en levensbeschouwingen gekeken naar vrijheid? Waarin en hoe vindt je vrijheid? Daarover gaat de Lichtceremonie 2020. Dit jaar in de Doopsgezinde kerk te Groningen met bijdragen vanuit het Christendom, Jodendom, Islam, Boeddhisme, Bahai, Vrijmetselaarij en Universeel Soefisme.

De Lichtceremonie is dit jaar vanwege de coronacrisis niet fysiek te bezoeken. Het Platform Religie en Levensbeschouwing Groningen heeft besloten tot een online bijeenkomst waaraan iedereen live kan meedoen via de de link https://kerkdienstgemist.nl/stations/2067-Doopsgezinde-Gemeente-Groningen. Ook kan de opname van de Lichtceremonie achteraf via dezelfde link worden bekeken.

Lichtceremonie 2020

Zondag 13 december, 16.00 uur (achteraf bekijken ook mogelijk)

https://kerkdienstgemist.nl/stations/2067-Doopsgezinde-Gemeente-Groningen

Deelname is gratis. Wel worden deelnemers vanwege het thema vrijheid opgeroepen een donatie te doen aan Amnesty International via https://www.amnesty.nl/steun-ons

Flyer Lichtceremonie 2020 (pdf)