Lichtceremonie (23 december 2012)

Op zondag 23 december, de zondag vlak na de zonnewende op 21 december organiseren wij weer een lichtceremonie. Al duizenden jaren worden op deze dag midwinter gevierd, de dagen gaan na deze dag weer lengen. Het licht, symbool van het goede, van kracht en groei, komt terug. In vele culturen en levensbeschouwingen wordt een lichtfeest gevierd. Het christelijke Kerstfeest, het Scadinavische Joel, het joodse Channukah, het hindoeïstische Divali, enzovoort.

In Groningen vieren we dit jaar voor de vierde keer een lichtceremonie voor mensen van alle culturen, religies en levensbeschouwingen. We gaan daarvoor iedere keer naar een andere plek: deze keer zijn we te gast in het gebouw van de Turkse moskee; de voormalige Sionskerk aan de Korreweg 200. Het thema is dit jaar “samen beleven”. Mensen zullen vanuit verschillende tradities iets laten horen of zien van de betekenis van licht. En natuurlijk wordt het licht weer gedeeld met alle aanwezigen. De ceremonie begint om 14:30 uur, en duurt inclusief de koffie en thee na afloop tot 16:00 uur. U bent van harte uitgenodigd dit samen met ons te komen beleven.

In de gebedsruimte van de moskee ligt een prachtig tapijt. Betreden uitsluitend op sokken!

Wilt u voorafgaand of na afloop van de lichtceremonie meekijken bij het gebed van de moslims? Ook hierbij bent u welkom, om 14:10 en 16:25 is het gebedstijd, het gebed duurt ongeveer 10 minuten.