Praten over Palestina: ongemak en pijn

30 juni Grand Theatre

Praten over Palestina: ongemak en pijn is een bijeenkomst om een open en respectvol gesprek te voeren over de situatie in Palestina en om samen te zoeken naar manieren om bij te dragen aan vrede en begrip.

Tijdens deze bijeenkomst creëren we een ruimte waarin we spreken vanuit ervaring, luisteren om te begrijpen en zoeken naar patronen en inzichten. We brengen mensen van verschillende achtergronden en levensbeschouwingen samen om te reflecteren op het gevoel van onmacht dat velen van ons ervaren, en op hoe we desondanks van betekenis kunnen zijn.

De middag wordt ingeleid door Saraab Alfar (Palestijnse en initiatiefneemster van benefietavonden voor Gaza) en Max Wieselmann (mede-oprichter Een Ander Joods geluid). Na de inleidingen gaan we over tot een (begeleid) onderling gesprek in drie rondes. Deelnemers gaan aan kleine tafels in gesprek met elkaar aan de hand van drie op elkaar doorbouwende vragen: hoe raakt dit mij, waar blokkeert het en wat kan ik doen? We sluiten de middag gezamenlijk af.
De gespreksbegeleiding is in handen van Jantine Wijnja.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door: Platform religie en levensbeschouwing Groningen, Humanistisch Verbond afdeling Groningen, Stichting Grondwerk, Diaconie in Stad en Doopsgezinden Groningen

Zondag 30 juni
Grand Theatre
Grote Markt 35
9711 LV Groningen

Prijs: 2,50 EUR

Meer informatie op de website van het Grand Theatre