Drie bevlogen vrouwen spraken op zondagmiddag 23 september in de muziekkoepel in het Noorderplantsoen over het thema Generaties voor vrede. Drie vrouwen van verschillende generaties, uit drie verschillende landen en met geheel verschillende achtergronden. Toch waren ze eensgezind in hun wens tot het bereiken van vrede.
Ayal Gebretekle uit Groningen, een aantal jaren geleden gevlucht uit Ethiopië, vertelde hoe moeilijk het is om te kiezen in een conflict tussen twee volkeren, als je tot beide behoort. Want ze heeft een ouder uit Ethiopië en een uit Eritrea.
Lisa Rethmeijer, sinds een paar dagen Stadjer en afkomstig uit Duitsland, gaf uitleg over haar werk voor Aktion Sühnezeichen en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. En hoe het is om Duitse van ná de Tweede Wereldoorlog te zijn.
Bij beide spreeksters kwam de politiek om de hoek kijken. Maar Grietje Vijfschaft van het Universeel Soefisme zei weinig vertrouwen te hebben in de politiek als het gaat om het bewaren van de vrede. Zij vertelde hoe je via een persoonlijke weg de vrede kunt bereiken.
Tijdens hun betogen viel de regen met bakken uit de lucht. Wellicht dat daardoor de opkomst niet groot was. Maar de wél aanwezigen stoorden zich daar niet aan: onder de muziekkoepel stonden zij eensgezind, geborgen en droog.