svc fotowedstrijd

Fotowedstrijd ‘Breng compassie in beeld’

Samen met het Kunstencentrum organiseert Stadjers voor Compassie een fotowedstrijd ‘Breng compassie in beeld’. Op 27 juni is er een informatiebijeenkomst over.

Groningse fotografen worden opgeroepen het compassie-principe: ‘Behandel een ander zoals jezelf behandeld wilt worden’ in beeld te brengen. De begrippen die ze daarbij als richtingaanwijzer meekrijgen zijn: vriendelijk – grootmoedig – vergevingsgezind – gastvrij – hulpvaardig – attent – nieuwsgierig – respectvol.

Een voorwaarde waaraan de foto’s moeten voldoen, is dat ze in de gemeente Groningen zijn gemaakt. Uiterlijk op 30 september moeten ze ingestuurd zijn. Alle voorwaarden staan in een wedstrijdreglement dat je hier kunt downloaden.

Een vakjury maakt een eerste selectie. Een publieksjury bestaande uit lezers van de Groninger Gezinsbode kiest de winnaars. Met de foto’s die de vakjury uitkiest, wordt een expositie samengesteld. De makers van de drie meest gewaardeerde foto’s krijgen waardebonnen van respectievelijk 500, 250 en 100 euro.

Fotografen die meer willen weten over de wedstrijd zijn welkom bij de kick-off-bijeenkomst op donderdag 27 juni om 19.30 uur in het Humanistisch Centrum, WA Scholtenstraat 2.