I am gay and muslim

Tentoonstelling Gay & Muslim in Galerie MooiMan

Op zaterdag 6 oktober opent Galerie MooiMan de expositie ‘Gay & Muslim’, die bestaat uit een documentaire en foto’s van verschillende projecten.

Tijdens de expositie wordt continue de documentaire I am Gay and Muslim (2012) van Chris Belloni vertoond. De film volgt de zoektocht van vijf jonge, homoseksuele mannen in Marokko naar hun religieuze en seksuele identiteit. De documentaire is nationaal en internationaal bij verschillende filmfestivals met veel enthousiasme onthaald.

Naast de documentaire zijn er veel foto’s te zien. Bram Belloni, de broer van de filmmaker, maakte foto’s die aansluiten op de documentaire. Ook hangen er foto’s uit de serie See Through Us van Diana Blok, gemaakt in het homo-uitgaansleven in Istanbul en Ankara. Verder zijn er foto’s van Derwishdansers gemaakt door Philippe Timmermans en van Emir Belatoui uit het project ‘Vrij in Nederland’ van Stichting Secret Garden. Belatoui is één van de partners in het compassienetwerk Amsterdam.

De expositie is –gratis—te zien in de rest van oktober en in november. Galerie Mooiman zit aan de Noorderstationsstraat 40 Groningen en is open op vrijdag t/m zondag van 14 tot 18 uur en op afspraak.

Meer informatie:
www.mooi-man.nl
www.stichtingsecretgarden.nl