Op wereldreis met SKSG op de ‘Gulden Regel Dag’

Op 4 april organiseerde het reisbureau “Goed Ontmoet” een prachtige wereldreis voor ruim 100 kinderen van SKSG. In deze reis om de wereld maakten de kinderen kennis met andere gebruiken en gewoonten uit de diverse landen en geloven. Het motto van ons reisbureau: “Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden” is de garantie voor een onvergetelijke en compassievolle reis.

Met hun zelf van te voren ingevulde paspoorten konden de kinderen zich inchecken bij de incheckbalie en ontvingen ze hun reisschema. Na een welkomstwoord van onze directeur Cathy Boltje, kon de wereldreis langs de vijf continenten beginnen. Op ieder continent werden de kinderen verrast met een korte theatervoorstelling of een workshop met bijbehorende opdracht, waarbij de verschillende aspecten van compassie aan de orde kwamen.

De kinderen gingen aan het eind van de dag naar huis met een paspoort met stempels uit de bezochte landen, een zelfgemaakt masker, een zacht pelsje van de Swabedooda’s, een kaartje uit Australië, een eigen bedachte begroeting en heel veel nieuwe indrukken.

Op de vraag aan de kinderen wat ze het leukste onderdeel van de reis vonden, waren de kinderen het niet eens. De een vond Europa zo grappig. De ander wilde terug naar Amerika om ‘Anders’ te helpen. Weer een ander kind vond juist de rust in Azië zo fijn; “ik houd wel van spiritueel” (!). Het getrommel uit Afrika lonkte de ander. En een ander kind vond het fijn om een kaartje uit Australië naar huis te kunnen sturen. Aan de blije gezichten van de kinderen te zien, was de gehele reis een groot succes!

Foto’s met dank aan ‘BAUDEWIJN FOTOGRAFIE’

Namens Reisbureau Goed Ontmoet, Marijke van de Hel en Astrid Warntjes.

Dank aan de vrijwilligers die deze reis mogelijk maakten.