Lichtceremonie 2021

Lichtceremonie in Winsum met tolk Nederlandse Gebarentaal


Terug naar normaal – samen leven na corona

Samen leven in coronatijd is allesbehalve normaal. De samenleving lijkt verdeeld geraakt, in tegenstanders en voorstanders van verschillende overheidsmaatregelen. Misschien wordt alles weer normaal als het coronavirus verdwijnt. Maar doet het maatschappelijke verdeelvirus dat dan ook? Daarover gaat de Lichtceremonie 2021 van het Platform Religie en Levensbeschouwing op 19 december in de Centrumkerk in Winsum.Tijdens de Lichtceremonie in Winsum is iedereen welkom om stil te staan bij ‘wat is normaal’ en ‘wat is samenleven’. De bezoekers kunnen luisteren en kijken naar verhalen, muziek, dans en tekeningen die getuigen van verschillende visies op samen leven. Geïnspireerd door diverse religies, levensbeschouwingen en groepen, waaronder ook scholieren en een lid uit de Dovengemeenschap. Een blik op een toekomst waarin we weer ‘normaal’ kunnen samenleven.

Kooroptreden en kaarsen aansteken

Tijdens de Lichtceremonie treedt nogmaals het Platformkoor op, een interreligieus koor o.l.v. dirigente Cobien Nieuwpoort dat speciaal voor de Lichtceremonie is opgericht. Op het repertoire staan liederen die een verbinding hebben met het thema ‘Terug naar normaal’ zoals Better times will come en Healing light.
Tijdens de Lichtceremonie steken vertegenwoordigers van diverse religies en levensbeschouwingen voor elkaar als blijk van respect een kaars aan. De bezoekers krijgen ieder een brandend kaarsje uitgereikt.

Lichtceremonie 2021

Datum: zondag 19 december
Aanvang: 15.30 uur (deur open 15.00 uur)
Locatie: Centrumkerk Winsum, Hoofdstraat W36 (makkelijk bereikbaar met OV)
Toegang: gratis, geldige QR-code (3G) nodig evenals aanmelding i.v.m. beperkte zitplaatsen: edgarkuijer65@gmail.com
De ceremonie is online live te volgen en achteraf bekijken kan ook: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10495
Na enkele dagen ook online te zien op ons YouTube kanaal: https://tinyurl.com/PRLgroningen

Flyer bekijken of downloaden