S(pr)ing 2019 – een terugblik

terugblik spring 2019 - Bahaï, Margriet en Nico HuppesOp zondag 14 april hebben we het voorjaar interreligieus ingezongen met S(PR)ING in de Lutherzaal. Er waren zo’n veertig mensen aanwezig in een halve kring waar in het midden de muzikanten zich opstelden. Drie groepen muzikanten die met het publiek samen ging zingen vanuit verschillende tradities.

Een meerstemmig Baha’i lied werd ambitieus ingestudeerd in korte tijd. Het resultaat was wonderbaarlijk.

terugblik spring 2019 - Jodendom, Carla da SilvaVanuit het Jodendom is er Jiddisch gezongen met vrolijke, uptempo liederen met accordeon.

Tot slot waren er twee mannen van het Jong Humanisme die bekende, wereldse nummers zongen op gitaar begeleid, waaronder ‘Knolraap en lof, schorseneren en prei’.

 

terugblik spring 2019 - Jong Humanisten, Ivo Hengst en Welmer Boiten

Irena vertelde als bezoeker over de middag: “Ik vond het vooral warm en gezellig. Dat samen zingen is echt verbindend. Tip: meer verhaal bij verschillende stromingen/geloven en misschien ook meer op de lente (veranderingen/transities) toegespitst”. Een andere bezoeker zegt: “Bij deze middag was weer de vertrouwde, warme en openhartige sfeer te bespeuren. De zeer uiteenlopende liederen waren samen een mooie mix en bont geheel. Het eerste lied vond ik wat ingewikkeld om aan te leren en stond voor mij de beleving van het samen zingen wat in de weg. Verder kon ik meestal meezingen, wat ik met veel plezier heb gedaan”. Tip: het bleven volgens haar losstaande momenten, ingevuld door de diverse groepen. Hoe zou het zijn als tot slot een lied gebracht zou worden door alle muzikanten samen? Ze zegt: “Voor mij zou dat een brug slaan tussen de religies, opvattingen en mensen. Het kan iets van de eenheid in verscheidenheid tonen, die er toch is, die wij toch daarmee in het bewustzijn kunnen brengen?” Deze suggestie wordt mogelijk bij de Lichtceremonie in december verwezenlijkt met een interreligieus samengesteld gelegenheidskoor.