Boekpresentatie ‘Stamppot mous met gemengde wortels’

In hoeverre lijken de levens en dromen van willekeurige Stadjers op elkaar als hun wieg in een ander land stond? Die vraag wordt in ‘Stamppot mous met gemengde wortels’ beantwoord aan de hand van zes portretten van Groningse huishoudens. Het boekje wordt op 27 september gepresenteerd in ForumImages.

Naast de portretten bevat ‘Stamppot mous met gemengde wortels’ ook bijdragen van onder andere oud-burgemeester Jacques Wallage, Hanzehogeschool-lector Louis Polstra en Coördinator Jacquelien Rothfusz van het Platform Culturele Diversiteit. Het platform, dat de afgelopen jaren de gemeente Groningen adviseerde op het terrein van integratie, is de uitgever van het boekje.

Het eerste exemplaar van ‘Stamppot mous met gemengde wortels’ wordt op 27 september aangeboden aan wethouder Jannie Visscher van Integratie. Dat gebeurt in aanwezigheid van de auteurs en de huishoudens die geïnterviewd zijn. Presentator Marc Wiers zal in een kort ontspannen programma met hen stil staan bij het ontstaan van het boekje en bij de activiteiten van het Platform Culturele Diversiteit. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis en iedereen ontvangt een exemplaar van het boekje.