Stadjers voor Compassie start campagne ‘Ieder voor zich? Laat je hart spreken!’

Stadjers voor Compassie start op 17 september de campagne ‘Ieder voor zich? Laat je hart spreken!’ Compassie-ambassadeurs wethouder Jannie Visscher en bisschop Gerard de Korte zullen dan de eerste exemplaren plakken van een campagneposter met deze boodschap. Dat gebeurt om 12.00 uur op de plakzuil aan het Kwinkenplein.

Volgens voorzitter Marijke van de Hel van de werkgroep is het pleidooi voor compassie juist in deze tijd heel hard nodig. ‘Een economische crisis betekent scherpere tegenstellingen, terugkruipen in je eigen schulp en meer mensen die het zonder steun van anderen niet redden. Compassie, wat een mooi woord is voor het principe behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden, is daar het beste antwoord op. Juist als de omstandigheden mensen meer op zichzelf terugwerpen, is het belangrijk deze stelregel in ere te houden, jezelf in te denken in de positie van de ander en je gedrag daarop af te stemmen.’

De campagneposter zal de komende tijd op veel meer plaatsen te zien zijn. Ook is er een briefkaart-uitvoering gemaakt die mensen naar anderen kunnen sturen om de aandacht voor compassie te vergroten.