Compassiedag 2013 - Complimentenloket

Zeer geslaagde Dag van Compassie 2013

78 volgestouwde kratten met levensmiddelen. Dat is de opbrengst van de steunactie die Stadjers voor Compassie op 9 november organiseerde bij twee Jumbosupermarkten. Ook de andere activiteiten op de Dag van Compassie: een bingo met maaltijd voor dak- en thuislozen en een informatiestand in de binnenstad waren succesvol.

Compassiedag 2013In het stadshart werden veel zinvolle gesprekken over de noodzaak van compassie gevoerd met voorbijgangers en gaven twee mensen zich op om aan de slag te gaan bij Stadjers voor Compassie. Aan de bingo in dagopvang De Kostersgang werd enthousiast meegedaan, de prijzen vielen in de smaak en de maaltijd (verzorgd door Resto VanHarte) smaakte uitstekend.

In de supermarkten bleek dat gevoelens van compassie springlevend zijn in de samenleving. Sommige mensen brachten een volle boodschappenmand, anderen kwamen met één blik aanzetten met de mededeling dat ze zelf van de bijstand rond moeten komen. De vrijwilligers die flyers met een boodschappenlijst uitdeelden en de spullen in ontvangst namen keken na afloop terug op een drukke en erg stimulerende dag. ‘Het was geweldig te zien hoeveel mensen aan de steunactie meededen.’