Jury Compassieprijs kiest genomineerden

De Compassieprijs 2013 gaat naar één van de volgende genomineerden: Marjolijn Onvlee van Radio Steunkous, Rob Pietersen van Dagblad Trouw en Tjip Schotanus van Straatkrant De Riepe. Dat heeft de jury van de prijs vandaag bekendgemaakt.

De Compassieprijs wordt jaarlijks toegekend aan  iemand die ‘harten heeft weten te verzachten en mensen heeft weten te verbinden.’ De prijs –een compassielamp en een bedrag van 1000 euro— wordt dit jaar uitgereikt in de categorie ‘media’. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 5 april, in Groningen. Uit twintig aanmeldingen voor de prijs heeft de jury een shortlist van drie genomineerden geselecteerd. Wie van hen de winnaar is, wordt op 5 april bekendgemaakt.

Rond de uitreiking wordt een kort programma georganiseerd met onder andere een lezing van Jacobine Geel over het thema ‘media en compassie’. De bijeenkomst start om 14.30 uur, in ForumImages, Hereplein 73 Groningen en is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Aanmelden kan met een mail naar info@stadjersvoorcompassie.nl.