Veel activiteiten in de Week tegen eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot probleem in onze samenleving. In de Week tegen eenzaamheid staan veel mensen en organisaties daar extra bij stil en nemen ze initiatieven om het probleem kleiner te maken. Ook in Groningen.

In de Week tegen eenzaamheid organiseert de Coalitie Erbij Groningen, bestaande uit Stip, Lentis, Sensoor, Humanitas, Leger des Heils en Van Harte Resto, tal van activiteiten. Een overzicht.

27 september: lezing van Jeannette Rijks met aansluitend debat over de vraag ‘Waarom is eenzaamheid zo’n probleem en wat kun je doen?’ Vanaf 19.30 uur in de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat.

29 september: High Tea. Humanitas organiseert voor vrijwilligers en deelnemers van het Maatjesproject en Bezoekwerk Ouderen en Chronisch zieken een High Tea in Eeterie De Globe.

29 september: Ontmoeting, kapelviering en sturen van mandelakaarten aan mensen van wie het bekend is dat ze te kampen hebben met eenzaamheidsgevoelens. Vanaf 14.30 uur in De Poort, Moesstraat 20.

3 oktober: conferentie ‘In contact over eenzaamheid’, voor beroepskrachten, vrijwilligers en geïnteresseerden in de gemeente Groningen die met eenzaamheid te maken hebben. Op het programma staan onder andere een lezing van Femmianne Bredewold en vijf workshops.

3 oktober: Langste Eettafel. De Langste Eettafel van Resto Van Harte is op bezoek in de Ebbingepoort, Noorderbinnensingel 2. Gasten zijn welkom vanaf 17.30 uur, het 3-gangen diner wordt om 18 uur geserveerd.

4 oktober: Lunch- en inspiratiebijeenkomst. Humanitas organiseert een lunch voor vrijwilligers en deelnemers van het Maatjesproject, het Bezoekwerk Ouderen en Chronisch zieken en de Vriendschapskringen.

7 oktober: Workshop: ‘eenzaamheid, hoe maak ik het bespreekbaar?’ Humanitas en het Leger des Heils organiseren deze workshop voor zorgvrijwilligers in de gemeente Groningen. Humanitas, Akerkhof ZZ 22.

Meer informatie over de activiteiten is te vinden op de website van Stip, www.stip-groningen.nl.