Compassieprijs 2013

Wie wint de Compassieprijs 2013?

Kent u iemand uit de mediawereld, die ‘harten heeft weten te verzachten en mensen heeft weten te verbinden’ en die wat u betreft een prijs verdient? Dan kunt u hem of haar nomineren voor de landelijke Compassieprijs 2013 die op 5 april in Groningen wordt uitgereikt. Nomineren kan tot 24 februari.

De grondslag van compassie is volgens de organisatoren ‘behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden’. Van de prijswinnaar wordt verwacht dat hij of zij een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse samenleving die de toepassing van dit principe bevordert. De jury zal daarbij nadrukkelijk kijken naar de overdraagbaarheid van de geleverde bijdrage. Mensen uit alle geledingen van de media – radio, tv, social media, sites, dag- en weekbladen etc. — komen in aanmerking voor de prijs.

Compassieprijs 2013

De Compassieprijs bestaat uit een compassielamp en een bedrag van 1.000 euro en wordt mogelijk gemaakt door Doopsgezinden, Remonstranten, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, het Apostolisch Genootschap en het Mozeshuis in Amsterdam. De prijs bestaat sinds 2011 en wordt elk jaar in een andere categorie uitgereikt, dit jaar dus de media. In 2012 werd de prijs uitgereikt in de categorie sport en ging hij naar Ambrose Ongwen voor zijn sportprogramma’s voor jongeren in moeilijke situaties.

Voor de organisatie tekenen jaarlijks wisselende lokale compassiebewegingen. De uitreiking in 2013 wordt organiseerd door het Groningse project Stadjers voor Compassie en vindt plaats op 5 april.

Meer informatie is te vinden op www.handvestvoorcompassie.nl.

Downloaden nominatie-formulier (doc).