compassielogo

Workshop, complimentenloket en steunactie voor de voedselbank op de Dag van Compassie

Stadjers voor Compassie viert 10 november, de Dag van Compassie, met een gevarieerd aanbod van activiteiten.

Erik van den Brink, psychiater bij Lentis en mede-auteur van het boek ‘Compassievol leven – van mindfulness tot heartfulness’ geeft om 11 en 14 uur in de Openbare Bibliotheek een compassieworkshop waarin belangstellenden de helende kracht van compassie kunnen ervaren. Op het Waagplein is een complimentenloket en kunnen voorbijgangers het diversiteitshandvest tekenen. Bij drie supermarkten wordt compassie in de praktijk gebracht: de winkelende bezoekers wordt gevraagd van enkele producten wat extra’s te kopen en dat af te geven voor de klanten van de voedselbank. En in de dagopvang aan de Kostersgang organiseert Stadjers voor Compassie een bingo met leuke prijzen voor dak- en thuislozen.

Compassie betekent ‘behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden’, legt voorzitter Marijke van de Hel van Stadjers voor Compassie uit. ‘Met een werkgroep en ondersteund door twaalf prominente Groningse ambassadeurs vragen wij daar aandacht voor. Juist in tijden van crisis is dat belangrijk. Je ziet dat tegenstellingen zich verscherpen en dat mensen meer in hun eigen schulp terug kruipen. Voor de samenleving is het beter als het omgekeerde gebeurt: dat mensen zich indenken in de positie van de ander en hun gedrag daarop afstemmen. Wij willen dat stimuleren door het gesprek over compassie aan te gaan en er ook in de praktijk uitvoering aan te geven.’

De compassieworkshop wordt twee keer gehouden: van 11 tot 12.30 uur en van 14 tot 15.30 uur, beide keren in de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Deelname is gratis, aanmelden kan met een mail aan info@stadjersvoorcompassie.nl, maar is niet verplicht.

De supermarkten waar vrijwilligers van Stadjers voor Compassie van 11 tot 16 uur staan om producten in ontvangst te nemen zijn Jumbo Euroborg, Jumbo Beren en AH Oosterhoogebrug.